BIEN-ÊTRE

5 TIPS OM GOED TE SLAPEN ALS HET WARM IS

Temps de lecture : 5 min.
5 CONSEILS POUR BIEN DORMIR QUAND IL FAIT CHAUD
Ah! Gelukkig hebben we een korte vraag voor je: wanneer heb je voor het laatst uitgeslapen? Of preciezer: wanneer werd u voor het laatst zachtjes wakker, zonder een schelle beltoon, zonder dat er een kind de kamer binnenstormde, of zelfs zonder een buurman die besloot in de muren te boren op de dag dat u een RTT installeerde?
Weet je het niet meer?
Dat betekent dus dat de zomer en de vakantie precies op het juiste moment komen: je kunt eindelijk in bed rondhangen en al die ochtenden die je uit je slaap hebt gehaald, goedmaken.

Gedeactiveerde mailbox en verzuimmelding, kinderen bij grootouders en - oh vreugde, oh absoluut geluk - luidruchtig werken verboden in augustus in je copro.
Kortom, het lijkt erop dat aan alle voorwaarden is voldaan zodat je (eindelijk) meerdere nachten achter elkaar als een roosje kunt slapen. En niets zal deze welverdiende rust verstoren... en zeker niet de verzengende temperaturen!

Hier vind je alle tips en adviezen die je moet weten om goed te kunnen slapen als het buiten erg warm is.

Het belang van slaap tijdens hittegolven

Wanneer de thermometer in paniek raakt en tot laat in de avond records bereikt, kan de slaap snel worden verstoord. En niet voor niets zorgt extreme hitte ervoor dat het lichaam de temperatuur niet effectief kan reguleren. Om de armen van Morpheus te kunnen bereiken, moet de lichaamstemperatuur namelijk tussen de 1 en 1,5° C dalen. Een proces dat in normale tijden op natuurlijke wijze plaatsvindt, maar dat verandert tijdens hittegolven. Moeilijk in slaap vallen kan dan eeuwen duren, en als de zandman eenmaal voorbij is, kan de intense hitte ook het nachtelijk ontwaken bevorderen en de diepe slaap verminderen, wat als de meest regenererende wordt beschouwd. Gevolg van zijn zomerslapeloosheid? We voelen ons uitgeput, chagrijnig en ongemotiveerd voor elke activiteit waarbij we onze billen een beetje moeten bewegen... wat duidelijk niet de stemming is waar we op hoopten voor de feestdagen!
Voor een uitgeruste en ontspannende zomer kunt u zonder verder uitstel goede verfrissende reflexen aannemen, die zachte en verkwikkende nachten garanderen.

Hoe slaap je goed en houd je je kamer koel als het warm is?

Houd uw kamer koel bij extreme hitte

Om goed te slapen is het belangrijk om de slaapkamer zo koel mogelijk te houden. Hiervoor is het raadzaam om overdag de zonwering en ramen gesloten te houden en 's avonds als het wat koeler is te ventileren om maximale tocht te creëren. Als je een ventilator of airconditioning hebt, kan dit je helpen de warme lucht af te voeren, wetende dat de ideale temperatuur in een kamer om goed te slapen tussen de 16° en 20° moet liggen. Geen van beide? Aarzel dus niet om deze tip uit te proberen: maak een laken vochtig en hang het voor het raam, dit koelt je kamer op natuurlijke wijze af.

Blijf gehydrateerd door regelmatig te drinken

Als het erg warm is, zweet het lichaam meer, afhankelijk van persoon in meer of mindere mate. Het risico op uitdroging stijgt dan enorm, wat ongemak en nachtelijk ontwaken kan veroorzaken. Het drinken van voldoende water gedurende de dag (minstens 2 liter) helpt de vochtbalans in stand te houden, de thermoregulatie te vergemakkelijken en het lichaam koel te houden. Zonder te vergeten dat goed drinken ook spierkrampen en hoofdpijn als gevolg van uitdroging helpt voorkomen: een goed extra punt om een ​​diepe en ononderbroken slaap te garanderen.

Zorg er dus voor dat je altijd goed gehydrateerd blijft, ook als je geen dorst hebt, en zet een isoleerfles op je nachtkastje om te voorkomen dat je moet opstaan ​​als je dorst hebt. En een beetje schoonheid opzij: hydratatie is ook de beste huidverzorgingstip! Voeg dit toe aan de voordelen van slapen op de huid en je hebt een zonovergoten gloed voor zonnige dagen!

Pas uw dieet aan

Tijdens hittegolven heeft een goede slaaphygiëne ook te maken met wat je eet. Bij het avondeten is lichtheid essentieel, want hoe genereuzer de maaltijd, hoe langer de spijsvertering duurt. Bovendien geeft het lichaam tijdens het verteren warmte af. Het is dus beter om te zware gerechten te vermijden en je te concentreren op salades, koude soepen, enz. Als je geen inspiratie hebt, aarzel dan niet om onze afslankmaaltijdideeën voor de zomer te bekijken, die balans en verwennerij combineren. U kunt zich ook laten verleiden door onze recepten voor afslanksmoothies , uitstekende bondgenoten in de middag om de verzadiging te optimaliseren en u tot de avond te helpen.
Net na het eten, een uur of twee voor het slapengaan, staan ​​onze Good Night-gummies er ook om je te helpen een droomnacht te beleven. Hun suikervrije formule, klinisch bewezen, geconcentreerd en uitgebalanceerd, bevat melatonine waardoor je snel in slaap valt en de slaapkwaliteit verbetert. En we houden van hun geweldige Blueberry-smaak!

Plaats jezelf in de beste omstandigheden

Wees voorzichtig, sommige zeer wijdverbreide gewoonten zijn in feite valse goede ideeën. Zoals bijvoorbeeld vlak voor het slapengaan onder een straal koud water glijden om te proberen af ​​te koelen. In plaats van de lichaamstemperatuur te verlagen, zorgen koele douches ervoor dat het lichaam warmte produceert om warm te blijven. Artsen en slaapdeskundigen adviseren daarom om voor een lauwe douche te kiezen, zodat er geen compensatieverschijnsel ontstaat. Nog een contraproductieve gewoonte tijdens hittegolven: slapen in Eve-kleding

De verklaring? Als je naakt slaapt, verzamelt het zweet zich op je huid in plaats van dat het door de vezels van je kleding wordt geabsorbeerd en je afkoelt. Draag bij voorkeur losse, lichte nachtkleding, gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen. Hetzelfde geldt voor je beddengoed: lakens van 100% katoen zijn veruit de beste optie omdat ze licht en zeer goed ademend zijn.
Als je in een gebied woont waar het in de zomer erg warm wordt, kan het de moeite waard zijn om te investeren in geschikt beddengoed, met verkoelende kussens en een ademend matras.

Focus op ontspanning

Ontspanning is ook een natuurlijke beschermingstechniek tegen de hitte! Eenvoudige ademhalingsoefeningen kunnen u helpen rustiger in slaap te vallen: ga comfortabel op uw bed liggen, sluit uw ogen en adem langzaam in door uw neus, terwijl u uw buik opblaast. Adem langzaam uit door je mond en ontspan je hele lichaam. Herhaal deze ademhalingscyclus gedurende 5 tot 10 minuten om uw geest te kalmeren en uw hartslag te verlagen. ook testen: visualisatie. Stel je een koele, vredige plek voor, zoals een schaduwrijk bos of een strand met een licht briesje. Concentreer u op zintuiglijke details, zoals het geluid van de golven of het gevoel van het gras onder uw voeten. Deze techniek kan helpen de hitte af te leiden en een gevoel van koelte te veroorzaken.

bien-etre

Welterusten

Snel slapen, goed slapen - 1 maand

Normale prijs Vanaf 24,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 24,90€

accessoires

bien-etre

Geïsoleerde fles

Hydrateer waar u ook bent!

Normale prijs 19,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs 19,90€

bien-etre

Welterusten

Snel slapen, goed slapen - 1 maand

Normale prijs Vanaf 18,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 18,90€

accessoires

bien-etre

Glazen fles met infuser

Groene detox

Normale prijs 19,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs 19,90€

accessoires

Ontspannende welterustenkaars

Parfum “Oranjebloesem”

Normale prijs 12,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs 12,90€

accessoires

bien-etre

Glazen fles met infuser

Schoonheid aangedreven door vreugde

Normale prijs 19,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs 19,90€

ZIJ KUNNEN U INTERESSEREN:

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG