BEAUTÉ

Collageen & Hyaluronzuur: het winnende duo voor een stralende huid!

Temps de lecture : 4 min.
Collagène & acide Hyaluronique : le duo gagnant pour une peau rayonnante !

Angèle + Dua Lipa, brioche + spread, vakantie + kinderclub… In het leven zijn sommige duo's 100% winnaars! Dit is ook het geval voor collageen en hyaluronzuur, twee zeer complementaire actieve schoonheidsingrediënten die samenwerken om de jeugd en glans van de huid te behouden. Hoe handelen ze precies? Wat brengt ze samen en onderscheidt ze?... We vertellen je alles in de rest van ons artikel!



Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat van nature in het lichaam aanwezig is. Het is een van de belangrijkste componenten van bindweefsel, zoals spieren, pezen, ligamenten... of zelfs de huid. Hierbinnen zijn collageentype I en III het belangrijkst. Zonder hen is het onmogelijk om een ​​mooie, stevige en soepele huid te tonen. Dit is de reden waarom ze vaak worden vergeleken met ‘architecten’, omdat zij de structuur van de dermis en de weerstand ervan bepalen.

De keerzijde is dat deze huidarchitecten vanaf hun 25e zonder energie komen te zitten. Nog niet eens de dertiger jaren bereikt, gaat de collageenproductie geleidelijk achteruit, zowel kwantitatief als kwalitatief. De huid verliest ongeveer 1% collageen per jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van het genetisch kapitaal van elke persoon en het aantal aanvallen waaraan de huid dagelijks wordt blootgesteld (zonnebaden, vervuiling, korte nachten, tabak, onevenwichtigheid, stress,). enz.). Gevolg van dit collageenverlies? De huid begint minder rekbaar te worden, de slappe huid wint terrein en het ovaal van het gezicht vervaagt... Geen vreugde!

>> Aarzel niet om ons speciale artikel te lezen, al ons advies voor het verhogen van de collageenproductie , voor meer informatie .



Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een ander belangrijk onderdeel van de huid. Dit molecuul dat van nature in het lichaam aanwezig is (in de huid, ogen en gewrichten) werkt als een soort spons en kan tot 1000 keer zijn gewicht aan water vasthouden. Dit maakt het een ongeëvenaarde vochtinbrengende crème, die helpt de huid soepel, zacht en glad te houden. Net als collageen nemen de kwantiteit en kwaliteit vanaf de jaren twintig af. Rond de leeftijd van 50 jaar wordt aangenomen dat de huid al bijna 40% van zijn hyaluronzuur heeft verloren! Dit is te zien in de spiegel, waarbij rimpels en fijne lijntjes op het gezicht verschijnen, minder harmonieuze volumes en een zichtbaar drogere huid.



Wat zijn de verschillen met collageen?

Het is waar dat collageen en hyaluronzuur een aantal punten gemeen hebben. Ze zijn beide essentieel voor de schoonheid van de huid en worden in de dermis gesynthetiseerd door cellen die fibroblasten worden genoemd. Hun rollen zijn echter heel verschillend, hoewel nauw met elkaar verbonden en zeer complementair! Terwijl collageen de structuur van de huid versterkt en stevigheid geeft, werkt hyaluronzuur meer in op de hydratatie en soepelheid van de huid. Samenvattend kunnen we ons voorstellen dat collageen het ‘raamwerk’ is, terwijl hyaluronzuur de rol speelt van ‘cement’ dat de ruimte tussen de huidcellen opvult. Wanneer iedereen zijn rol correct vervult, wordt de huid gesublimeerd, ziet deze er stevig, glad en elastisch uit: alles wat we zoeken!



De voordelen van collageen en hyaluronzuur gecombineerd voor de huid

De gecombineerde werking van collageen en hyaluronzuur maakt het mogelijk om tegelijkertijd verschillende tekenen van huidveroudering te bestrijden: rimpels, verslapping van de huid, verlies van glans, enz. Samen werken ze diepgaand om de mechanismen van jeugdigheid van de huid te optimaliseren en te versterken. huid, waardoor de mooie zachtheid van het gezicht wordt hersteld. Verlaat het beroemde “oude gevoel”!

  • Een gegarandeerd “babyhuid”-effect
    Enerzijds versterkt collageen de structuur van de huid, waardoor de stevigheid ervan behouden blijft. Aan de andere kant hydrateert hyaluronzuur de opperhuid intens en maakt deze voller. Resultaat: dit krachtige duo helpt rimpels te verminderen en de vorming ervan te voorkomen. De huid krijgt weer mooi volume, het voorhoofd en de jukbeenderen vertonen een mooie natuurlijke ronding: een babyhuideffect dat ons niet bevalt!
  • Een feilloze glans
    Hyaluronzuur geeft de huid dankzij zijn hydraterende eigenschappen een natuurlijke glans. Collageen daarentegen bevordert de celregeneratie, waardoor de huid helder en gezond blijft. Samen dragen ze bij aan een frisse en stralende teint, zelfs wanneer de vermoeidheid piekt of tijdens perioden van stress.
  • Intens gehydrateerde huid
    Hyaluronzuur is de koning van hydratatie. Het helpt de huid water vast te houden, wat cruciaal is voor het behoud van een volle teint en het voorkomen van uitdroging, wat vaak fijne lijntjes en rimpels veroorzaakt. Bonus: collageen helpt, door de huidstructuur te verbeteren, deze hydratatie beter vast te houden, waardoor de huid nog mooier wordt, en nog langer. Bingo!


Voedingssupplementen voor een mooie huid

Goed nieuws: het is mogelijk om je collageen- en hyaluronzuurreserves te vergroten dankzij onze huidgummies die gegarandeerd 100% veganistisch zijn, zonder kunstmatige kleurstoffen en zonder suikers. Ons Good Beauty- assortiment met zijn goede kersensmaak stimuleert op natuurlijke wijze de collageenproductie dankzij een effectieve cocktail van ingrediënten die de schoonheid van de huid onthult. De formule bevat vitamine C die bijdraagt ​​aan de normale vorming van collageen en de cellen helpt beschermen tegen oxidatieve stress.

Nog een pareltje om te ontdekken: ons Good Skin -assortiment met zijn goede aardbeiensmaak, die dankzij hyaluronzuur en vitamine C helpt rimpels glad te strijken, de glans te doen herleven en de stevigheid van de huid te verbeteren. Twee bestsellers Lashilé, die je twee opeenvolgende dagen kunt testen Behandelingen van 3 maanden. Let op: wij adviseren een pauze van 1 maand na 6 opeenvolgende maanden behandeling.

NEW

peau

Good Beauty

De collageenbooster!

Normale prijs Vanaf 24,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 24,90€

peau

Good Skin

Anti-veroudering, anti-rimpel

Normale prijs Vanaf 29,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 29,90€

bien-etre

peau

Hyaluronzuur

LES ESSENTIELS enkel ingrediënt

Normale prijs Vanaf 18,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 18,90€
Best Seller

accessoires

peau

Bio-Cellulose gezichtsmasker

Zeecollageen + hyaluronzuur

Normale prijs Vanaf 9,90 €
Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf 9,90€

DE LASHILÉ BEAUTYBLOG